top of page
124448835_xl.jpg

SLAM

Servant Leadership for Absorbent Minds

O putere foarte mare si nebanuita sta in mainile noastre astazi: putem ghida generatiile viitoare catre stabilitate, echilibru si normalitate. Dar ca sa ii putem ghida pe ei, trebuie sa le descoperim si sa le aplicam pentru noi. Efortul merita pe deplin. Daca acesta este modelul pe care ni-l dorim pentru copiii nostri, atunci acesta este modelul pe care trebuie sa il vada aplicat, practic, in fiecare zi, in fiecare dintre adultii care ii inconjoara. 

Si dupa cum stim, cel mai probabil din propria noastra experienta "you never change things by fighting the existing reality. In order to change something, you need to build a new model, that will make the old one obsolete". 

Pilonii acestui nou model:

  1. Pedagogia Montessori in secolul 21. Vom duce experientele senzoriale atat de prezenta in aceasta metoda la un nou nivel si vom introduce studierea limbajului Braille si limbajului semnelor in activitatile zilnice ale oricarui copil.

  2. Vom introduce studierea micro-expresiilor si cunoasterea limbajului non-verbal. De ce? Pentru ca doar 15% din comunicarea umana este transmisa verbal. Restul comunicarii este realizat prin mimica, gesturi, intonatie si timbru vocal si limbajul corpului.

  3. Ne vom comporta doar ca servant-leaderi in prezenta copiilor si ii vom ajuta sa identifice rolul pe care doresc sa si-l asume in privinta leadership-ului: lideri sau contributori

  4. In ce excelam? Unde ne simtim cel mai bine si atunci cand cand suntem confortabili dar si atunci cand suntem provocati? De ce anume nu ne-am putea plictisi niciodata? Care este elementul fiecaruia dintre noi? Urmand toti pasii de la 1 la 3, vom avea sanse reale sa ii ajutam pe copii sa dezvolte caractere autotelice, aplicate pe elementul fiecaruia.

Sustine-ne!
bottom of page